
نت عطر چیست؟
عطر و ادکلن یک جزء جدا نشدنی از ما انسان هاست و همه ی ما به دنبال این هستیم که همیشه خوشبو باشیم. عطر و ادکلن از ترکیبات متنوعی تشکیل می شوند و نت همان ترکیبات اصلی سازنده آن است. نت ویژگی است در هنگام خرید عطر و ادکلن باید به آن توجه کنیم تا نتی را انتخاب کنیم که بیشتر به سن، تیپ، شخصیت، سلیقه شباهت داشته باشد. در ادامه به بررسی نت های مختلف عطر و ادکلن خواهیم پرداخت پس از شما درخواست میکنیم تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.
نت عطر چیست؟
نت های بویایی عطر در حقیقت ترکیبات اصلی عطر هستند که به مرور زمان پراکنده می شوند . نت عطر بر اساس فرار بودنشان در سه گروه نت آغازین، نت میانی و نت پایانی دسته بندی می شود. نت آغازین در راس این هرم قرار می گیرد و نسبت به نت های میانی و پایانی، فرار تر است.
نت اولیه
نوت اولیه همان رایحه ای است که به محض استفاده از عطر به مشام ما می رسد و نخستین لایه عطر را تشکیل می دهد. نت آغازی اولین بویی است که پس از اسپری کردن عطر به مشام می رسد. مدت ماندگاری این نت در حدود ۱۵ دقیقه است. نت های اولیه عموما، رایحه های تند تری نسبت به نت های میانی و پایانی دارند. نت های آغازی رایج شامل رایحه هایی مانند لیمو، اسطوخودوس، لیمو، رزیا پرتقال است چرا که مولکول های آن ها بسیار کوچک است و با سرعت تبخیر می شوند و رایحه خود را از دست می دهند و جای خود را به نت میانی می دهند.
نت میانی
نت میانی که حدود ۷۰ درصد رایحه عطر را تشکیل می دهد. این قسمت از عطر در واقع بخش اصلی و اساس عطر محسوب می شود. بوی نت میانی پس از محو شدن نت اولیه به مشام می رسد. نت های میانی رایج شامل رایحه گل هایی مانند بهارنارنج، یاسمن، شمعدانی و گاهی اوقات از فلفل سیاه، هل و برگ بو استفاده می شود. عطر سازان برای تهیه نت میانی از رایحه گل های خوشبویی چون یاسمن، بهارنارنج، شمعدانی و گاهی اوقات نیز از برگ لیمو، دارچین، هل یا فلفل سیاه استفاده میکنند. نت میانی از دقیقه ۱۵ تا حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه پس از استفاده از عطر به مشام می رسند.
نت پایانی
نت پایانی در کنار نت میانی معنا پیدا میکند و پایه و اساس بوی خوش یک عطر است. در نت پایانی از رایحههای ملایم و نافذتر استفاده شده که ماندگاری رایحههای عطر را بالا میبرد. نت پایانی معمولا از رایحه ها و مولکول های سنگین و متراکم تری تشکیل شده که دوام بیشتری دارد نت های پایانی معمولا شامل وانیل، مشک، عنبر، سدر، نعنا هندی و یا چوب صندل میشود.
شاید این محصولات را بپسندید :
- توستر گریل بزرگ Cgh1020d2000w
-
شکلات Whey 3 Matrix Chocolate 908 gr پودر پروتئین ماهیچه Bcaa آمینو اسید
- یقه آموزشی ۹۱۶ کنترل از راه دور ۴ کاره ۳۰۰M
مواد معطر بر اساس فراریت و ضریب تبخیر آنها بین عدد یک تا صد طبقه بندی میشوند. به این صورت که:
- نتهای اولیه بیشترین فراریت را دارند با فراریت ۱ تا ۱۴
- نتهای میانی فراریت متوسط دارند با عدد فراریت ۱۵ تا ۶۰
- نتهای پایانی کمترین فراریت را دارند با عدد فراریت ۶۱ تا ۱۰۰
دلیل وجود چندین نت در عطر این است که هر رایحه در هر نت شما را برای استشمام بوی نت بعدی آماده کند تا هر چه بیشتر از عطر مورد نظرتان لدت ببرید.
ادکلن اورجینال یا اصل می خوای؟ سایت فروشگاه نابریکارو نگاه کن و از سرویس خرید از ترکیه نابریکا استفاده کن. قطعا با هر سلیقه ای میتونی اونجا عطر مورد علاقتو پیدا کنی و بی دردسر بخریش.
انواع گروه های بویایی
از مهمترین و پایه ای ترین مفاهیم در شناخت بهتر رایح عطر ها شناخت گروه های بویایی است. تا به امروز برای دسته بندی بهتر عطر ها ۳۲ گروه بویایی مشخص کرند که در ۷ خانواده بویایی قرار دارند.
- آروماتیک یا معطر (Aromatic)
- مدیترانهای Chypre)
- مرکباتی (Citrus)
- گُلدار (Floral)
- چوبی (woody)
- شرقی (Oriental)
- چرمی (Leather)
انواع رایحه ها
رایحههایی که بوی تازگی میدهند
این رایحه ها ملایم و آرام هستند که عموما از خانواده مرکبات گرفته میشوند. رایحه های مرکبات مانند نارنگی و پرتقال که بو های محبوبی در ساخت نت آغازین بهحساب میآیند، حس و حالی تازه و شیرین را در عطر تداعی میکنند و بوی لیمو و ترنج، حالتی تلخ و تند و تیز را در نت آغازین عطر به دنبال دارد.
رایحههای گلها
این دسته از رایحه ها، حس و حالی طبیعی به عطر میدهد و رایحه های گلی عطر و ادکلن ها عموما در نت های آغازین و میانی عطر قرار دارد. این رایحه ها با یکدیگر در نت های مختلف عطر مخلوط میشوند و بویی دلنشین را ایجاد میکنند. رایحه خوش یاسمن یکی از بو های شناخته شده در ساخت نت ها به حساب می آید.
رایحههای میوهای
این دسته از رایحه ها به راحتی با رایحه دیگر نت های عطر مخلوط میشوند و به همین دلیل، رواج بیشتری در نت میانی عطرها دارند و نفوذ رایحه عطر را بیشتر میکنند. رایحه های میوهای مثل بوی سیب و توت فرنگی با رایحه ای شیرین و دلپذیر، جایگاه ویژه ای در میان دسته های سهگانه نت عطر دارند.
رایحه ادویه جات
این دسته از رایحه ها، گرمای بیشتری به عطر میدهند. رایحه هایی مانند دارچین و آجیلجات، بویی شیرین و ادویه ای به عطر میدهند و رزماری و ریحان، بوی خوش گیاهان دارویی را در عطر تداعی میکنند.
رایحههای چوبی
رایحه چوب صندل و نعنا هندی، دو رایحه چوبی معروف در ساخت نت پایانی عطر به حساب میآیند، این رایحه ها دوام عطر را افزایش میدهند و بیشتر رایحه های چوبی بوی خاکی را در ذهن تداعی میکنند اما بوی سدر و عود، رایحه ای شیرین به عطر اضافه می کند.
رایحههای مشک
این دسته از رایحهها را عموما در نت پایانی عطر به مشام ما می رسد، رایحههای مشک بویی نافذ و قوی دارند و به همین دلیل نیز دوام رایحه پایانی عطر را افزایش میدهند. مشک رایحه های مختلفی دارد که مشک سیاه و مشک کشمیر، معروف ترین رایحه ها برای ایجاد بویی خاص و فراموش نشدنی در رایحه پایانی عطر شناخته میشوند.